Reddingsplan: dit zijn de belangrijkste voordelen

Wanneer je werkt in een besloten ruimte is het logisch dat hier risico’s bij komen kijken. Je wilt deze risico’s natuurlijk zoveel mogelijk beperken, en dat kan met een reddingsplan. Een reddingsplan laat je maken door G4S: na een locatiebezoek wordt een inventaris opgemaakt van de verschillende risico’s bij de werkzaamheden en de mogelijke oplossingen. In de eerste plaats wordt er gekeken naar welke reddingsmiddelen er op de locatie aanwezig moeten zijn om zo veilig mogelijk te werken. In een geval van nood moet er snel gehandeld worden: vanuit een besloten ruimte tot buiten en van een hoogte tot naar de begane grond.

Eerst wordt de werkplek geïnspecteerd, daarna worden de risico’s in kaart gebracht. Tot slot wordt er bepaald welke reddingsmiddelen er aanwezig moeten zijn op de werkplek om de risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Denken in oplossingen met een reddingsplan

Met het opstellen van een reddingsplan wordt er vooral gekeken naar de praktijkoplossingen. Het blijft niet altijd bij suggesties: alle middelen zijn aanwezig om deze oplossingen uit het reddingsplan ook in de praktijk te kunnen brengen. Wanneer je als bedrijf zeker wilt zijn dat je veilig te werk gaat en dat de risico’s beperkt worden is het slim om een reddingsplan te laten maken. Het reddingsplan zorgt ervoor dat jij en je medewerkers veiliger kunnen werken en dat er snel en goed gehandeld kan worden in het geval van een noodsituatie. Bekijk al je mogelijkheden online en vraag de offerte aan voor het opstellen van een reddingsplan.