Hoe word je een schuldhulpverlener?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten banen waarbij je andere mensen kan helpen, waarvan schuldhulpverlener er één van is. Het is tegenwoordig een steeds vaker voorkomend probleem dat mensen in de schulden raken, dit komt omdat online gokken ook steeds toegankelijker is geworden in de loop van de tijd en hier ook mee wordt geadverteerd. Daarom kan schuldhulpverlener worden een perfecte keuze zijn, maar hoe wordt je er één? Hieronder vertellen we je er meer over.

Opleiding

Als je wilt werken als schuldhulpverlener dan zal je eerst een opleiding moeten doen, het liefste is dit een HBO bachelor of een Master degree zelfs. Maar deze master degree is optioneel, alhoewel het wel extra meerwaarde kan hebben om er een te doen. Dan zijn er ook certificaten die je kan halen die ook kunnen bijdragen aan het krijgen van een baantje, zo heb je bijvoorbeeld Certified Credit Counselor, Certified Financial Planner en Certified Debt Specialist.

Stage

Als je eenmaal bezig ben met je opleiding, dan zul je ook stage moeten gaan lopen. Dit helpt met het opdoen van ervaring voordat je echt het werkveld in gaat.

Solliciteren

Dan heb je nog de laatste stap en dat is het solliciteren. Je kunt bij de gemeente solliciteren, of zzp’er worden. Mocht dit toch niks voor je zijn, kijk dan eens bij andere gemeentebanen vacatures.

Als je mensen wilt helpen binnen je baan dan kan dit op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een schuldhulpverlener te worden. Hiervoor moet je eerst een opleiding doen, hiervoor heb je een HBO bachelor nodig en eventueel nog een master. Ook certificaten kunnen helpen bij het aan de bak komen. Tijdens je opleiding zul je op stage gaan om wat ervaring te kunnen op doen. Als laatste moet je nog gaan solliciteren bij bijvoorbeeld de gemeente.