Wat zijn babydoekjes?

babydoekjes

Babydoekjes, ook wel billendoekjes genoemd, zijn natte doekjes die je voornamelijk gebruikt voor het schoonmaken van de billen van een baby. Daarnaast kun je ze natuurlijk prima gebruiken voor het schoonvegen van het gezicht en de handen van je kind. Bijvoorbeeld na het eten, wanneer ze wellicht op zichzelf geknoeid hebben. De doekjes zijn ontzettend handig voor ouders, en je zal al snel merken dat je ze zo’n zes tot zeven keer per dag nodig hebt.

babydoekjes

Babydoekjes worden gemaakt van een bepaald soort textielvezel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan viscose of polyester. Door de aanwezigheid van deze vezels nemen de doekjes snel vocht op en houden ze ook vocht vast. In de doekjes zelf zit een combinatie van water en vette stoffen. Water reinigt de huid, waarna de vette stoffen de huid kunnen verzorgen en beschermen tegen uitdroging. Tot slot zitten er ook nog conserveringsmiddelen in voor behoud van de doekjes en parfum om deze lekker te laten ruiken. Mocht je baby een overgevoeligheid hebben voor parfum, dan zijn er gelukkig nog genoeg merken billendoekjes die niet geparfumeerd zijn.

Juist omdat de babyhuid een stuk dunner en daarmee gevoeliger is dan die van volwassenen, moet deze extra beveiligd worden. Verzorgingsproducten voor kinderen onder de 3 jaar worden daarom extra op veiligheid getest, en ook de ingrediënten in babydoekjes worden extra gecontroleerd. Wanneer een bepaald type billendoekjes niet aan de eisen voldoet mag deze ook niet op de markt worden gebracht. Zo weet je zeker dat alle producten die momenteel beschikbaar zijn veilig zijn voor de gezondheid van je kind. Bekende merken die momenteel worden verkocht zijn bijvoorbeeld Zwitsal, Neutral, WaterWipes, Jumbo, Natracare en Bambo. Welk merk het beste bij jou past is afhankelijk van je budget, de huid van je baby en natuurlijk persoonlijke voorkeuren voor onder andere de geur.