Snel een verklaring aanvragen

vog aanvraag

Gelukkig hoef je niet perse meer naar de gemeente om een verklaring omtrent het gedrag aan te vragen, een vog aanvragen doe je tegenwoordig eenvoudig online. Geen afspraak maken, of een vrije dag hoeven te nemen om de verklaring aan te vragen. Of je het nu in het weekend doet, in de avond of midden in de nacht. Online kun je de verklaring aanvragen wanneer het je uitkomt. In slechts enkele minuten is de aanvraag voltooid en afgerekend. 

Niet voor iedere functie

Een vog aanvragen hoeft niet voor iedere functie, wil je leraar worden, bij een bank gaan werken of bijvoorbeeld chauffeur worden op een taxi dan heb je de verklaring nodig. Ook voor het werken met kinderen wordt de verklaring omtrent het gedrag gevraagd, zo zijn er een groot aantal functies waarbij je een aanvraag moet doen. Maar ook als de werkgever het beter vindt om een vog te vragen, kan hij dit zonder wettelijke verplichting aan je vragen. Op de website van de overheid staan alle beroepen waar een vog wettelijk verplicht is.

vog aanvraag

Wanneer krijg je geen VOG

Je kunt niet vooraf zeggen of je een verklaring omtrent het gedrag wel of niet krijgt, het is niet zeker wanneer je een strafblad hebt je de verklaring niet krijgt. De functie en het feit wat je hebt gepleegd bepalen dit, wel is het zo dat in het geval van een zedendelict of zwaar crimineel gedrag je praktisch nooit een verklaring krijgt. Een overtreding is nog geen misdrijf, rijd je met de auto 5 kilometer te hard heb je geen strafblad. Een vog aanvragen is dus altijd zinvol om te doen.