Reïntegreren? Deze tips gaan je helpen!

re integratiebureau

Na maandenlang thuis zitten kun je eindelijk weer langzaam gaan werken. Natuurlijk moet je wel eerst reïntegreren en dat gaat vaak niet zomaar. Het kan zijn dat je hulp krijgt van een re integratiebureau, maar dat is zeker niet altijd het geval. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je goed reïntegreert? De tips in dit artikel gaan je hier zeker bij helpen.

re integratiebureau

1. Reflecteer

Om erachter te komen of het nog wel goed gaat en of je niet meer rust moet nemen, is het van belang na elke werkdag even te reflecteren hoe het is gegaan. Dit kun je doen met een kleurenschema (groen, oranje en rood). Heb je steeds meer oranje en rode dagen? Dan is het tijd om weer even een stapje terug te doen.

2. Bespreek goed wat je wel en niet aankunt

Om niet direct te hard van stapel te lopen is het belangrijk om met je werkgever te bespreken wat je wel en niet aankunt. Denk hierbij aan bepaalde taken, maar ook aan het aantal uur dat je kunt werken op een dag. Bespreek dit ook met je collega’s, zodat zij je kunnen ondersteunen.

re integratiebureau

3. Schakel een jobcoach in

Je kunt het reïntegratietraject makkelijker maken door een jobcoach in te schakelen. Hij of zij kan je ondersteunen tijdens het gehele traject.