Nieuwe klanten aantrekken voor je onderneming kan op veel manieren

nieuwe klanten aantrekken

Nieuwe klanten aantrekken voor je onderneming kan op veel manieren

Wist je dat je ook wanneer je eigenlijk al genoeg klanten hebt, toch altijd bezig moet zijn met nieuwe klanten aantrekken? Het kan namelijk zomaar zijn dat je aantal klanten terugvalt. Dan is het natuurlijk heel risicovol als je niets achter de hand hebt, bijvoorbeeld in de vorm van marketing.

Als je al een klant verliest, ben je te laat

Acquisitie en marketing doe je nog voordat je een klant verliest of meer inkomsten nodig hebt. Als je het echt goed aanpakt, is er namelijk geen enkel moment waarop je echt helemaal zonder zit. Daar heb je namelijk al lang op ingespeeld met je marketing en acquisitie, zowel online als offline.

nieuwe klanten aantrekken

Waarom voornamelijk online?

Een groot deel van de marketing naar nieuwe klanten bevindt zich tegenwoordig online. Gek is dat niet want online marketing is booming en bovendien veel goedkoper dan bijvoorbeeld adverteren in een tijdschrift of in een krant. Daarom pakken zoveel mensen met name de online marketing met open armen aan. Via social media kun je een groot deel ervan zelfs gratis doen en dat is al helemaal handig, vooral als je nog niet zo lang bezig bent en elke euro nodig hebt.