Een leuke optie voor bedrijfsfilmpje animatie

We zijn sinds kort bezig met een bedrijfsfilm voor het bedrijf voor mijn oom. Ik ben freelance editor en lever creatieve content, dus ik doe ook veel aan concept ontwikkeling. Na een paar gesprekken met mijn oom was er een offerte die voor beiden goed was. Ik ben toen meteen aan de slag gegaan. Na een beeld scenario te hebben geschreven én een voice-over, merkte ik dat het nog duidelijker kon. Zo kwam ik uit bij Donkermedia. Dit bedrijf maakt een bedrijfsfilmpje animatie voor mijn content, zodat het straks een effectief verhaal wordt. Mijn oom heeft vooral de wens om helder naar zijn werknemers te kunnen communiceren.

logo-site

De kracht van animatie

Ik heb geleerd dat de kracht van animatie veel beter werkt dan de kracht van de geschreven voice-over. Begrijp mij niet verkeerd, een voice-over heeft wel degelijk een goede functie, maar ik merkte dat ik toch wat miste. Een animatie. Door duidelijk echt in beeld te laten zien hoe de organisatie in elkaar steekt, komt het visueel veel sterker binnen. Soms heb je echt beelden nodig om dingen te begrijpen. Zo leer ik zelf bijvoorbeeld door praktijkervaring, door letterlijk te zien hoe iets te werk gaat. Daarnaast heb ik zelf ook veel aan infographics. Het gaat allemaal om structuur; de klant van structuur voorzien. Dat is enorm belangrijk.